Trea i riksfinalen av Årets Företagare

Helene Åkerström Hartman trea i riksfinalen av Årets Företagare. Det blev stort jubel i Blå hallen i Stockholms stadshus när det stod klart att Helene Åkerström Hartman från Orbaden Spa & Resort knep bronsplatsen i Årets Företagare i Sverige.

Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Helene Åkerström Hartman har först utsetts till Årets Företagare i Bollnäs Kommun och senare i Region Gävleborg för att till slut alltså finnas med bland topp tre i hela landet.

På frågan om hon själv kan se vad som gjort att hennes arbete nu uppmärksammas nationellt svarar Helene:

– Vi har verkligen satsat för att skapa en unicitet och personlighet i vårt koncept. Vi kan inte bara göra det folk frågar efter. Vi måste våga tänka nytt och göra vår grej. Det tror jag att man känner när man kommer till Orbaden, att det finns något här som inte finns någon annanstans.

Trots stora satsningar på både spaavdelningen och hotellet under senare år har Helene inte dragit ner på utveck- lingstempot. Fortfarande finns stora utvecklingsplaner som innefattar både växthus och en ekoby i närområdet för att i framtiden kunna ta råvaror till köket från hotellets absoluta närområde. Planerna ligger ännu långt fram i tiden men går helt i linje med det Helene strävat mot ända sedan starten:

– Att jobba lokalt för att göra världen till en mer hållbar och rättvis plats är en del av det ”act-local, think global”-tänk som på något vis utgör stommen för oss. Vi ville ta världen till Orbaden och det gör vi nu. Och vi vill göra det på ett bra sätt. Vi har möjligheten att kunna bidra och ta ställning för människors olikheter och rättigheter och den vill vi använda, både ute i världen och här, i det absolut lokala. Det är också något som många av våra gäster uppskattar. De bidrar ju, bara genom att vara här, äta gott och njuta.

Riksjuryns motivering:

Med flera finalister från samma bransch har årets tredjepristagare urskilt sig, genom en stark lönsamhet som inte är självklar i branschen. En inspirerande och modig person, som satte hela sin privatekonomi på spel och dessut- om hittade smarta samarbeten för att få bolaget att växa ytterligare. Inte ens de bästa stränderna på västkusten uthärdade en jämförelse med Orbaden – hon tog juryn med storm. Årets tredjepristagare är Helene Åkerström Hartman, Orbaden Spa & Resort!

Regionjuryns motivering:

”Årets företagare i Gävleborg har ett tydligt fokus på att välkomna andra människor till sin plats. Varje arbetsdag (och säkert -natt) bjuds det på toppklassad service och det bästa som kan uppbringas. Dessutom har Årets företagare genom långsiktigt arbete, på egen hand och tillsammans med andra, arbetat för att utveckla vår del av världen. Med ett företag som ligger mitt i Hälsinglands hjärta sprider Årets företagare kärlek och välmående för en allt vidare kundkrets.”

FÖR MER INFORMATION:

Helene Åkerstöm Hartman, grundare och VD

070-672 67 00 helene.akerstrom@orbaden.se

Läs mer på Hela Hälsingland

Dela:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mer nyheter

GRAND TRAVEL AWARDS 2018

Orbaden Spa & Resort är ett av de åtta hotell som nominerats i kategorin Bästa enskilda hotell i Sverige Nomineringen görs av en jury bestående av

Läs mer »

JUST NU

Julbord

Nu öppnar vi bokningen av årets julbord. 
Passa på att boka i tid då det finns ett begränsat antal platser.

Nyårspaket

Fira in det nya året med oss!
Njut av fantastisk mat och dryck, avkopplande spa, nyårstal och underhållning

Peter Stormare hoppar in i köket

När Peter fick höra att vi behöver anställa en till kock så erbjöd han sig att hjälpa till. Men att döma av filmen så är det nog bättre att Peter filmar och att vi fortsätter med rekryteringen. Känner du att jobbet skulle passa dig så kontakta oss gärna.