Trea i riksfinalen av Årets Företagare

Helene Åkerström Hartman trea i riksfinalen av Årets Företagare. Det blev stort jubel i Blå hallen i Stockholms stadshus när det stod klart att Helene Åkerström Hartman från Orbaden Spa & Resort knep bronsplatsen i Årets Företagare i Sverige.

Företagarna delar ut priset för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

Helene Åkerström Hartman har först utsetts till Årets Företagare i Bollnäs Kommun och senare i Region Gävleborg för att till slut alltså finnas med bland topp tre i hela landet.

På frågan om hon själv kan se vad som gjort att hennes arbete nu uppmärksammas nationellt svarar Helene:

– Vi har verkligen satsat för att skapa en unicitet och personlighet i vårt koncept. Vi kan inte bara göra det folk frågar efter. Vi måste våga tänka nytt och göra vår grej. Det tror jag att man känner när man kommer till Orbaden, att det finns något här som inte finns någon annanstans.

Trots stora satsningar på både spaavdelningen och hotellet under senare år har Helene inte dragit ner på utveck- lingstempot. Fortfarande finns stora utvecklingsplaner som innefattar både växthus och en ekoby i närområdet för att i framtiden kunna ta råvaror till köket från hotellets absoluta närområde. Planerna ligger ännu långt fram i tiden men går helt i linje med det Helene strävat mot ända sedan starten:

– Att jobba lokalt för att göra världen till en mer hållbar och rättvis plats är en del av det ”act-local, think global”-tänk som på något vis utgör stommen för oss. Vi ville ta världen till Orbaden och det gör vi nu. Och vi vill göra det på ett bra sätt. Vi har möjligheten att kunna bidra och ta ställning för människors olikheter och rättigheter och den vill vi använda, både ute i världen och här, i det absolut lokala. Det är också något som många av våra gäster uppskattar. De bidrar ju, bara genom att vara här, äta gott och njuta.

Riksjuryns motivering:

Med flera finalister från samma bransch har årets tredjepristagare urskilt sig, genom en stark lönsamhet som inte är självklar i branschen. En inspirerande och modig person, som satte hela sin privatekonomi på spel och dessut- om hittade smarta samarbeten för att få bolaget att växa ytterligare. Inte ens de bästa stränderna på västkusten uthärdade en jämförelse med Orbaden – hon tog juryn med storm. Årets tredjepristagare är Helene Åkerström Hartman, Orbaden Spa & Resort!

Regionjuryns motivering:

”Årets företagare i Gävleborg har ett tydligt fokus på att välkomna andra människor till sin plats. Varje arbetsdag (och säkert -natt) bjuds det på toppklassad service och det bästa som kan uppbringas. Dessutom har Årets företagare genom långsiktigt arbete, på egen hand och tillsammans med andra, arbetat för att utveckla vår del av världen. Med ett företag som ligger mitt i Hälsinglands hjärta sprider Årets företagare kärlek och välmående för en allt vidare kundkrets.”

FÖR MER INFORMATION:

Helene Åkerstöm Hartman, grundare och VD

070-672 67 00 helene.akerstrom@orbaden.se

Läs mer på Hela Hälsingland

Dela:

Mer nyheter

Orbaden inspirerar

Den 7 maj bjöd Orbaden Spa och Resort in till Orbaden Inspirerar som är en välgörande dela-med-dig-gala som återkommer med ojämna mellanrum.  Denna gång samlades drygt 300

Läs mer »
Helene Åkerström, VD och ägare av Orbaden Spa & Resort

Årets kvinna i besöksnäringen.

Årets kvinna i besöksnäringen tilldelades Helene Åkerström Hartman, vd och ägare av Orbaden Spa & Resort i Vallsta. Vista skriver att hon får utmärkelsen för bland annat ha utvecklat

Läs mer »

JUST NU

Yogahelg med Malin Berghagen 24-27/11

Njut av en helg fylld med yoga, god mat och dryck tillsammans med Malin Berghagen .Detta ingår, logi i 2 nätter, frukost, spaentré, 2 middagar, champagneprovning,  träningspass samt föreläsning. 

 

Höstlovspaket med halloweendisco 29/10

Boka en eller två nätter med ankomst 29/10. 1 barn upp till 15 år följer med gratis för varje vuxen. Söndagen har vi extra barntider på spa och ett halloweendisco. Hele veckan serverar vi en trevlig barnbuffé och har aktiviteter för barnen.

Hjärtgolfen

Vi är glada att i år kunna vara med och sponsra Hjärtgolfen.

Hjärtgolfen är en tävling där alla spelare tillsammans bidrar genom sin startavgift till forskningen för kvinnors hälsa genom insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa