Sviter

Våra sviter är inredda av svenska superstjärnor och världsmedborgare som alla har en förkärlek till Orbaden och Hälsingland.

Modellen och sk√•despelerskan Victoria Silvstedt, friidrottaren Carolina Kl√ľft,¬†modeikonen Carita J√§rvinen och¬†filmstj√§rnan Peter Stormare¬†har tagit med sig en del av sin v√§rld hem till oss f√∂r att inreda varsin svit.

Reseminnen, personliga ägodelar, antika möbler och särskilt utvald och urban design är bara några av de komponenter som gör var och en av de här sviterna till en helt unik upplevelse.

—–

VERY VICTORIA SUITE

Pris från 2213 SEK per person och natt

‚ÄúI don‚Äôt do fashion ‚Äď I am fashion.‚ÄĚ

Glamour och fashion har varit ledorden i Victorias liv sedan hon lämnade Bollnäs i tjugoårsåldern. Idag pryder en av hennes galablåsor, pensionerad från röda mattan, en av väggarna i sviten och bidrar med lite flärd till bygden. I Victorias svit möts hennes passion för djuren, mode och inredning. Allt detta kan bekvämt avnjutas från Jonathan Adler-möblemanget, influget från New York, i färger inspirerade av Victorias privata våning på Manhattan. Badrummet i marmor och guld och från badkaret har du en underbar utsikt över Hälsinglands egen riviera. Mycket smakfullt, internationellt och tjusigt, precis som Vickan själv. Tack för att vi får dela en bit av ditt liv!

 

CAROLINAS THINK GLOBAL ACT LOCAL

Pris från 1700 SEK per person och natt

Global


Med sin vanliga kraft, styrka och passion ‚Äď har Carolina tagit sig an utmaningen att¬†inreda denna svit. Globalsviten gl√∂der som en varm r√∂d sol √∂ver v√§rldens alla h√∂rn.
Carolina delar generöst med sig av värdefulla minnen från Olympiska spel och böcker. I rummet känner vi värmen från en människa som brinner lika mycket för ungdomar och idrott som för rättvisa, miljö och mänskliga rättigheter. Låt värmen omfamna dig och sov så gott!
En del av intäkterna från detta rum går till ett globalt välgörenhetsprojekt, nu till en flickskola som vi besökt i Kenya, där det pågår projekt mot könsstympning och barnäktenskap.

Local


Småländsk urkraft med en touch av Hälsingland.
Carolina har med samma energi och engagemang som alltid; oavsett om det handlar om idrott för ungdomar eller mänskliga rättigheter, gett sig i kast med inredningen av denna svit.
Den skandinaviska delen ‚ÄĚLocal‚ÄĚ symboliserar hennes idrottsliga framg√•ngar d√§r¬†hon med en oslagbar styrka och m√•lmedvetenhet k√§mpat f√∂r Sverige. Rummet √§r inrett¬†med mycket naturmaterial, √•terbrukat och milj√∂medvetna val. I klocksk√•pet hittar¬†du utvalda b√∂cker fr√•n Carolinas egna bibliotek.
V√§rme, spontanitet och engagemang ‚Äď din personlighet k√§nns i rummet, Carolina.¬†Vi h√∂gaktar och h√•ller p√• dig, samt njuter av dina smakfulla val.

—–

 

LE BOUDOIR

Pris från 2213:- per person och natt

Många är de starka damer som passerat genom historien. Sällan har de fått ta plats.
Hos oss på Orbaden får de utrymme! Starka kvinnor som ibland fått oförtjänt dåligt rykte av olika anledningar. Här hyllar vi, med hjälp av gästinredaren och personligheten Carita Järvinen, Marie Antoinette. Inspirationen kommer från hennes privata våning där favoritfärgen var blå. Ett av hennes stora intressen var teater och här bjuder vi på en av de vackraste föreställningar Moder Jord gett; en av Norrlands kanske vackraste utsikter, sett genom de generösa och vackra tygerna som hänger som en ridå kring den franska balkongen.
Familjen Taittinger har välsignat rummet och kommit med vackra gåvor, till exempel champagnekylaren på bordet. Söker du tv så fanns den ju inte på Marie Antoinettes tid, så hon har gömt den bakom skärmen. Vill du bada i champagne får du ringa och beställa roomservice. Vi tackar ödmjukast ytterligare en stor kvinna. Carita, Dame D’honneur för Taittinger, som släpat och slitit med sidentyger och taft samt bilder från Paris till Hälsingland. Merci Beaucoup, Ma chère Carita!

—–

PETER STORMARES SVIT

Pris från 2100 SEK per person och natt

Peter har levt upp till sitt namn och tagit världen med storm, men hans rötter förblir fast förankrade i Hälsinglands berg och dalar. Den glädje och stolthet jag kände när Peter tackade ja till att inreda sin svit är nästintill obeskrivlig. Denna varma och mänskliga person, kanske en av de största svenska levande legenderna, uppvisade ett sådant engagemang inför projektet. Med sannolik övervikt har han vid flera tillfällen släpat fyllda resväskor, med allt från kakel och böcker till duschblandare. Hatthyllorna fick gå som handbagage. Kanske krävs en skådespelartalang för att lyckas få med detta genom dagens säkerhetskontroll…
Svitens stil är en återspegling av mannen, med influenser från Japan och Los Angeles, tiden med Ingmar Bergman på Dramaten och den i Hollywood. Allmoge samsas med traditionella japanska Kokeshi-dockor, träknotor och käppar från skogar runtom i världen.
Med stor generositet har Peter delat med sig av sitt liv och sina ägodelar, både i form av personliga minnen och nya inköp. Här finner ni bland annat den lilla ikon som följt med på alla filminspelningar under åren. Kanske överläts en del av Stormens ande tillsammans med den nostalgiska symbolen…

Se Peter Stormare sprida “love, peace and understanding” i Orbaden >>>

—–

Välkommen till en magisk plats.
Helene Åkerström Hartman, VD och ägare