Juniorsviter

Våra juniorsviter har inretts konceptuellt efter en plats i världen, en färgstark person eller ett ställningstagande. En viss del av intäkterna kommer att gå till olika välgörenhetsorganisationer.

2018 års intäkter gick till:

Autism- och aspergerföreningen i Gävleborg (Chelsea)

RFSL newcomers Gävleborg (Rainbow)

Oldarpoi Sverige (Carolinas global)

Orbadens vänner (Arvet)

Lioness guardian (Africa)

CHELSEA HOTEL – Ett stycke hotellhistoria

Pris från 1700 SEK per person och natt

”Woke up, it was a Chelsea morning, and the first thing that I saw, was the sun through yellow curtains and a rainbow on the wall” – Joni Mitchell

”I remember you well in the Chelsea hotel” – Leonard Cohen

Min syster Linda och hennes fru Jona som tillsammans driver Design by Leftovers har tillverkat några av svitens läckra möbler. Jag har själv ibland önskat att jag hade fått spendera en natt på Chelsea Hotel för några årtionden sen… Nu skapar vi istället en egen historia i Orbaden – intressant – säkerligen.

Välkommen att bli en del av den!

—–

THE RAINBOW

Pris från 1700 SEK per person och natt

Jag tänker aldrig sluta tro på en värld där vi lever i harmoni trots våra olikheter. Hur blek skulle världen te sig utan den mångfald, för vilken vi valt regnbågen som symbol. I The Rainbow hyllar vi mångfalden, men även det feminina. Ett tema som förkroppsligas av Gerda Wegners målningar, som tillsammans med Tricia Guild-tyger och den förvånansvärt mysvänliga, rosa heltäckningsmattan skapar en pastelldröm – som kan bli din för en natt.
En del av intäkterna från detta rum kommer att doneras till olika projekt för mänskliga rättigheter och allas lika värde. Just nu stödjer vi RFSL-projektet HBTQ Newcomers.

—–

ARVET

Pris från 1700 SEK per person och natt

I Arvet välkomnas du av förfäder ur släkten Åkerström på väggarna. Anna-Karin Åsbrink har handmålat rullgardinerna och den gröna bården härstammar från Gästgivars, den lokala världsarvsgården. Mattan är handvävd av damer på vävstugan i Vallsta och tapeten handtryckt. Möblemanget i övrigt inhandlat hos lokala antikhandlare. Dröm vackra drömmar och låt historiens vingslag svepa med dig…
En del av intäkterna från detta rum kommer att doneras till projekt för bevarande av kultur och natur i Hälsingland.

—–

AFRIKA

Pris från 1700 SEK per person och natt

“I had a farm at the foot of the Ngong hills.”

Djur har alltid varit min passion. Jag har sedan tidigt drömt om att komma till Afrika. Det dröjde till 2002 innan jag kom dit första gången. Till Kenya, som då slog mig med sådan kraft som bara naturen och Hälsingland gjort innan. Men framtiden ser mörk ut. Savannens giganter försvinner i rasande takt, och som det ser ut nu kommer våra barnbarn kanske aldrig få en chans att uppleva savannens fantastiska mångfald. Här i Orbaden brinner vi för att kämpa för djuren istället för emot dem. För bevarandet av arter och naturens mångfald, såväl på andra kontinenter som hemma i våra egna skogar. Därför har vi valt att donera en del av pengarna du betalar för denna svit till en organisation i Kenya som arbetar för lejonens överlevnad.
PS. Gillar du det här rummet, besök vårt lilla Bed & Breakfast på Karen Blixens gamla kaffefarm i Nairobi. DS.

—–

HÄLSINGESVITEN

Pris från 1700 SEK per person och natt

Handtryckta tapeter med mönster från en Hälsingegård och Lillebi Habans vackra målning, inspirerad av Anders Ädels måleri, fick spela huvudrollen när vi skapade vår Hälsingesvit. Här kan du med fördel ha ett affärsmöte eller ta med familjen. En liten välkomnande hall, ett rymligt allrum med en bäddsoffa och ett ljust trevligt sovrum i söderläge. Hotellets kanske vackraste badrum med marmor, dusch och badkar. Här kan du med fördel stanna många dagar.

—–

Välkommen till en magisk plats!
Helene Åkerström Hartman, VD och ägare