facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Ekoodlingen

Här odlar vi ekologiska grönsaker mindre än 200 meter från kök och matsal, detta är från jord till bord på riktigt. 

Råvaror

Stora delar av sommar och höst så kan vi erbjuda våra egenodlade grönsaker till gästerna i matsalen. 

Våra odlare fokuserar på vad köket behöver och har användning för, men utmanar även våra kockar med ovanliga och intressanta kultursorter. Ett exempel är Hälsinge blåärt som troddes vara utdöd, men där en lokal kvinna hade sparat några ärtor, dessa odlar vi nu och de har blivit uppskattade av både kockar och gäster.

Varje säsong utvecklar vi odlingen med nya sorter och metoder. 2023 var det premiär för bland annat våra Orbadenodlade jordgubbar, pumpa, selleri, fänkål och den gamla kulturgrödan haverrot. I år utökar vi jordgubbsodlingen och testar flera nya grödor som våra gäster inom kort kommer att kunna prova på i vår restaurang. 

Sustainability

Genom ett samarbete med Solserv kan vi nu ta tillvara på allt vårt matavfall. Detta blir till gödning på våra odlingar och ger ännu bättre skördar. Ett lite mer cirkulärt tänk för att minska det ekologiska fotavtrycket från er resa eller konferens.

Integration

Vi vill att hållbarhet ska handla om mer än bara miljö. Därför fungerar även våra odlingar som en integrationsmotor. Vi erbjuder en plats för de som står långt från arbetsmarknaden att kombinera odlingsarbete och samtidigt lära sig andra uppgifter inom hotell och restaurang, ett steg in på arbetsmarknaden och en meningsfull tillvaro.

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

julmarknad på gästgivars 15/12

Söndagen den 15/12 har Hälsingegården Gästgivars julmarknad.  Kombinera en natt hos oss mellan lördag och söndag och avsluta helgen med en mysig julmarknad.

Årets julbord

På typiskt Orbadenvis serveras vi ett julbord i klassisk stil men med en lite modernare, grön twist. Med grönsaker från våra egna och lokala odlingar och kött från svenska gårdar. 

Hos oss hittar du alla de klassiska julrätterna, sillar i egna inläggningar, olika rökta och torkade delikatesser, smakrika grönsaksrätter, småvarmt, Lottas Jansons frestelse och Kalles köttbullar. Som avslutning dukar vi upp ett efterrättsbord med desserter, julgodis, Hälsingeostkaka och ris a la Malta. 

För den som föredrar serverar vi även ett växtbaserat julbord.