facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Ekoodlingen

Här odlar vi ekologiska grönsaker mindre än 200 meter från kök och matsal, detta är från jord till bord på riktigt. 

Råvaror

Stora delar av sommar och höst så kan vi erbjuda våra egenodlade grönsaker till gästerna i matsalen. 

Våra odlare fokuserar på vad köket behöver och har användning för, men utmanar även våra kockar med ovanliga och intressanta kultursorter. Ett exempel är Hälsinge blåärt som troddes vara utdöd, men där en lokal kvinna hade sparat några ärtor, dessa odlar vi nu och de har blivit uppskattade av både kockar och gäster.

Varje säsong utvecklar vi odlingen med nya sorter och metoder. 2023 var det premiär för bland annat våra Orbadenodlade jordgubbar, pumpa, selleri, fänkål och den gamla kulturgrödan haverrot. I år utökar vi jordgubbsodlingen och testar flera nya grödor som våra gäster inom kort kommer att kunna prova på i vår restaurang. 

Sustainability

Genom ett samarbete med Solserv kan vi nu ta tillvara på allt vårt matavfall. Detta blir till gödning på våra odlingar och ger ännu bättre skördar. Ett lite mer cirkulärt tänk för att minska det ekologiska fotavtrycket från er resa eller konferens.

Integration

Vi vill att hållbarhet ska handla om mer än bara miljö. Därför fungerar även våra odlingar som en integrationsmotor. Vi erbjuder en plats för de som står långt från arbetsmarknaden att kombinera odlingsarbete och samtidigt lära sig andra uppgifter inom hotell och restaurang, ett steg in på arbetsmarknaden och en meningsfull tillvaro.

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

Ölruset 2024

24 juli. Löpning/Jogg/Rask promenad 7,5km (314 höjdmeter) med ölstopp i natursköna Orbaden, Hälsinglands riviera – följt av bad, mat och underhållning.

Boka boende hos oss. För er info tryck på läs mer.

Vandringspaket

Nu smälter snön och man börjar känna suget att komma ut i naturen. Vi vill flagga lite extra för våra trevliga vandringspaket som kombinerar spa med en härlig naturupplevelse. Här kan du vandra i berg, skog eller efter älven.

Orbadenstämman

30-31/7

Det är nu snart 3 år sedan Orbadenstämman återföddes. Även detta år erbjuds buskspel, konsert från kyrkbåtarna, ungdomssatsningar, artistframträdanden logdans och kurser. I vårt paket ingår entré till stämmans båda dagar, logi och mat.