facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Tillsammans med vår kompetenta och kreativa kökspersonal tar vi steget in i ett nytt decennium!

Vi startar det nya årtiondet med en total köksrenovering. Det befintliga köket byggs ut och rustas från golv till tak. Vi jobbar vidare med att utveckla maten och följer trenden mot ännu mer lokal mat och härliga gröna rätter. Men vi behåller även våra traditionella och uppskattade husmansrätter.

Egna odlingar och bättre kök

På Orbaden hade vi en härlig sommar med egen odling. Det vill vi gärna fortsätta med under kommande somrar. Det nya köket ger oss större möjlighet att ta hand om våra egenodlade grödor. Vi får även lite rymligare och fler kan arbeta samtidigt i köket.

I snart hundra år har Orbadens restaurang serverat mat. Det första köket byggdes redan 1926. Sedan dess har
vi mättat turister från när och fjärran, konferensgäster, trötta husmödrar och bröllopsgäster. Nu rustar vi föratt det ska bli 100 år till.

Kontakta oss gärna för mer information

Helene Åkerstöm Hartman • Grundare och VD TEL: 070-672 67 00
E-POST: helene.akerstrom@orbaden.se

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

julmarknad på gästgivars 15/12

Söndagen den 15/12 har Hälsingegården Gästgivars julmarknad.  Kombinera en natt hos oss mellan lördag och söndag och avsluta helgen med en mysig julmarknad.

Årets julbord

På typiskt Orbadenvis serveras vi ett julbord i klassisk stil men med en lite modernare, grön twist. Med grönsaker från våra egna och lokala odlingar och kött från svenska gårdar. 

Hos oss hittar du alla de klassiska julrätterna, sillar i egna inläggningar, olika rökta och torkade delikatesser, smakrika grönsaksrätter, småvarmt, Lottas Jansons frestelse och Kalles köttbullar. Som avslutning dukar vi upp ett efterrättsbord med desserter, julgodis, Hälsingeostkaka och ris a la Malta. 

För den som föredrar serverar vi även ett växtbaserat julbord.