facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Ekoodlingen

Här odlar vi ekologiska grönsaker mindre än 200 meter från kök och matsal, detta är från jord till bord på riktigt. 

Råvaror

Stora delar av sommar och höst så kan vi erbjuda våra egenodlade grönsaker till gästerna i matsalen. 

Våra odlare fokuserar på vad köket behöver och har användning för, men utmanar även våra kockar med ovanliga och intressanta kultursorter. Ett exempel är Hälsinge blåärt som troddes vara utdöd, men där en lokal kvinna hade sparat några ärtor, dessa odlar vi nu och de har blivit uppskattade av både kockar och gäster.

Varje säsong utvecklar vi odlingen med nya sorter och metoder. 2023 var det premiär för bland annat våra Orbadenodlade jordgubbar, pumpa, selleri, fänkål och den gamla kulturgrödan haverrot. I år utökar vi jordgubbsodlingen och testar flera nya grödor som våra gäster inom kort kommer att kunna prova på i vår restaurang. 

Hållbarhet

Genom ett samarbete med Solserv kan vi nu ta tillvara på allt vårt matavfall. Detta blir till gödning på våra odlingar och ger ännu bättre skördar. Ett lite mer cirkulärt tänk för att minska det ekologiska fotavtrycket från er resa eller konferens.

Integration

Vi vill att hållbarhet ska handla om mer än bara miljö. Därför fungerar även våra odlingar som en integrationsmotor. Vi erbjuder en plats för de som står långt från arbetsmarknaden att kombinera odlingsarbete och samtidigt lära sig andra uppgifter inom hotell och restaurang, ett steg in på arbetsmarknaden och en meningsfull tillvaro.

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

Vovven och Vi

Ta med din bästa vän till Orbaden och njut av en helg där vi förenar naturupplevelser med vardagsträning.
Under helgen kommer vi att träna på följsamhet i koppel, inkallning och möten med andra hundar. Detta i kombination med promenader, god mat och spa.

Skidpaket

Passa på att åka skidor på längden eller utför. Vi har mängder av trevliga paket för vinter där liftkort eller matsäck ingår.

Övernattning med bubbelprovning

Tillsammans lär vi oss grunderna om mousserande vin och vad som skiljer de olika sorterna åt, vi provar utvalda mousserande vin och champagne och får samtidigt höra lite om vår huschampagne Taittingers spännande historia.