Juniorsviter

VÄra juniorsviter har inretts konceptuellt efter en plats i vÀrlden, en fÀrgstark person eller ett stÀllningstagande. En viss del av intÀkterna kommer att gÄ till olika vÀlgörenhetsorganisationer.

2018 Ärs intÀkter gick till:

Autism- och aspergerföreningen i GÀvleborg (Chelsea)

RFSL newcomers GĂ€vleborg (Rainbow)

Oldarpoi Sverige (Carolinas global)

Orbadens vÀnner (Arvet)

Lioness guardian (Africa)

CHELSEA HOTEL – Ett stycke hotellhistoria

”Woke up, it was a Chelsea morning, and the first thing that I saw, was the sun through yellow curtains and a rainbow on the wall” – Joni Mitchell

”I remember you well in the Chelsea hotel” – Leonard Cohen

Min syster Linda och hennes fru Jona som tillsammans driver Design by Leftovers har tillverkat nĂ„gra av svitens lĂ€ckra möbler. Jag har sjĂ€lv ibland önskat att jag hade fĂ„tt spendera en natt pĂ„ Chelsea Hotel för nĂ„gra Ă„rtionden sen
 Nu skapar vi istĂ€llet en egen historia i Orbaden – intressant – sĂ€kerligen.

VĂ€lkommen att bli en del av den!

—–

THE RAINBOW

Jag tĂ€nker aldrig sluta tro pĂ„ en vĂ€rld dĂ€r vi lever i harmoni trots vĂ„ra olikheter. Hur blek skulle vĂ€rlden te sig utan den mĂ„ngfald, för vilken vi valt regnbĂ„gen som symbol. I The Rainbow hyllar vi mĂ„ngfalden, men Ă€ven det feminina. Ett tema som förkroppsligas av Gerda Wegners mĂ„lningar, som tillsammans med Tricia Guild-tyger och den förvĂ„nansvĂ€rt mysvĂ€nliga, rosa heltĂ€ckningsmattan skapar en pastelldröm – som kan bli din för en natt.
En del av intÀkterna frÄn detta rum kommer att doneras till olika projekt för mÀnskliga rÀttigheter och allas lika vÀrde. Just nu stödjer vi RFSL-projektet HBTQ Newcomers.

—–

ARVET

I Arvet vĂ€lkomnas du av förfĂ€der ur slĂ€kten Åkerström pĂ„ vĂ€ggarna. Anna-Karin Åsbrink har handmĂ„lat rullgardinerna och den gröna bĂ„rden hĂ€rstammar frĂ„n GĂ€stgivars, den lokala vĂ€rldsarvsgĂ„rden. Mattan Ă€r handvĂ€vd av damer pĂ„ vĂ€vstugan i Vallsta och tapeten handtryckt. Möblemanget i övrigt inhandlat hos lokala antikhandlare. Dröm vackra drömmar och lĂ„t historiens vingslag svepa med dig

En del av intÀkterna frÄn detta rum kommer att doneras till projekt för bevarande av kultur och natur i HÀlsingland.

—–

AFRIKA

“I had a farm at the foot of the Ngong hills.”

Djur har alltid varit min passion. Jag har sedan tidigt drömt om att komma till Afrika. Det dröjde till 2002 innan jag kom dit första gÄngen. Till Kenya, som dÄ slog mig med sÄdan kraft som bara naturen och HÀlsingland gjort innan. Men framtiden ser mörk ut. Savannens giganter försvinner i rasande takt, och som det ser ut nu kommer vÄra barnbarn kanske aldrig fÄ en chans att uppleva savannens fantastiska mÄngfald. HÀr i Orbaden brinner vi för att kÀmpa för djuren istÀllet för emot dem. För bevarandet av arter och naturens mÄngfald, sÄvÀl pÄ andra kontinenter som hemma i vÄra egna skogar. DÀrför har vi valt att donera en del av pengarna du betalar för denna svit till en organisation i Kenya som arbetar för lejonens överlevnad.
PS. Gillar du det hÀr rummet, besök vÄrt lilla Bed & Breakfast pÄ Karen Blixens gamla kaffefarm i Nairobi. DS.

—–

HÄLSINGESVITEN

Handtryckta tapeter med mönster frĂ„n en HĂ€lsingegĂ„rd och Lillebi Habans vackra mĂ„lning, inspirerad av Anders Ädels mĂ„leri, fick spela huvudrollen nĂ€r vi skapade vĂ„r HĂ€lsingesvit. HĂ€r kan du med fördel ha ett affĂ€rsmöte eller ta med familjen. En liten vĂ€lkomnande hall, ett rymligt allrum med en bĂ€ddsoffa och ett ljust trevligt sovrum i söderlĂ€ge. Hotellets kanske vackraste badrum med marmor, dusch och badkar. HĂ€r kan du med fördel stanna mĂ„nga dagar.

—–

VĂ€lkommen till en magisk plats!
Helene Åkerström Hartman, VD och Ă€gare