facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

vandring

Vandring.

Området runt Orbaden passar utmärkt för vandring, oavsett erfarenhet så hittar alla något som passar här.

Älvstigen. 
Runt byn utmed vattnet går denna stig där ni hela tiden har vattnet nära. leden är lättvandrad och öppen de flesta dagar på året, tar ca 45 minuter.

Till Åsbergets topp.
Över fält, i skog och upp för berget går dessa 2 leder upp till toppen av Åsberget. På toppen finns vindskydd, grillplats och ett utkikstorn. Lenden kan användas hela året(snöskor på vinter) och tar ca 1,5 timmar tur och retur.

Skogsleder.
I området finns flertalet fina skogsleder och småvägar som lämpar sig för så väl vandring som en promenadutflykt, fråga gärna i vår reception så ger vi tips.

Hälsingeleden.

Hälsingeleden sträcker sig mellan Mosjön i söder och Los i norr, och passerar däremellan både Bolleberget och Harsagården. Det finns anslutningsled från Orbaden till Hälsingeleden.

Huvudleden Mosjön-Los är drygt 16 mil lång, och till detta tillkommer anslutningar på ytterligare ca 7 mil. Hälsingeleden är huvudsakligen en vandringsled, men vissa partier lämpar sig även för cykling sommartid och skidåkning vintertid. Leden är markerad med orange färg på utvalda träd och andra föremål i naturen.

Fika och matsäck.
Naturligtvis är vi gärna behjälpliga med att packa en ryggsäck med lunch eller fika till er vandring eller utflykt. Säg till i receptionen så fixar vi det.

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

Ölruset 2024

24 juli. Löpning/Jogg/Rask promenad 7,5km (314 höjdmeter) med ölstopp i natursköna Orbaden, Hälsinglands riviera – följt av bad, mat och underhållning.

Boka boende hos oss. För er info tryck på läs mer.

Vandringspaket

Nu smälter snön och man börjar känna suget att komma ut i naturen. Vi vill flagga lite extra för våra trevliga vandringspaket som kombinerar spa med en härlig naturupplevelse. Här kan du vandra i berg, skog eller efter älven.

Orbadenstämman

30-31/7

Det är nu snart 3 år sedan Orbadenstämman återföddes. Även detta år erbjuds buskspel, konsert från kyrkbåtarna, ungdomssatsningar, artistframträdanden logdans och kurser. I vårt paket ingår entré till stämmans båda dagar, logi och mat.