facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Skogsbad

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska är inte bad i en tjärn i skogen som en kanske kan tro. Det är en upplevelse i ett naturområde där du ”badar” med dina sinnen i skogen. Helt enkelt en naturvaro utöver den du upplever när du promenerar, joggar eller spenderar annan tid i skogen.

Vad är skogsbad/Shinrin Yoku?Shinrin Yoku kommer ursprungligen från Japan och uppstod under 1980-talet för att råda bot på den då lavinartat ökade stressrelaterade ohälsan i landet. Det var viktigt att allt utgick från etablerad forskning inom området, så utbildade guider fick i uppgift att leda människor in i naturupplevelsen.

I området kring Orbaden finns fantastiska möjligheter till mindfullness och att bara vara och ta in skogen. Fråga gärna i vår reception efter fina platser eller tips på promenader. 

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

Ölruset 2024

24 juli. Löpning/Jogg/Rask promenad 7,5km (314 höjdmeter) med ölstopp i natursköna Orbaden, Hälsinglands riviera – följt av bad, mat och underhållning.

Boka boende hos oss. För er info tryck på läs mer.

Vandringspaket

Nu smälter snön och man börjar känna suget att komma ut i naturen. Vi vill flagga lite extra för våra trevliga vandringspaket som kombinerar spa med en härlig naturupplevelse. Här kan du vandra i berg, skog eller efter älven.

Orbadenstämman

30-31/7

Det är nu snart 3 år sedan Orbadenstämman återföddes. Även detta år erbjuds buskspel, konsert från kyrkbåtarna, ungdomssatsningar, artistframträdanden logdans och kurser. I vårt paket ingår entré till stämmans båda dagar, logi och mat.