facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Restaurang

Vi vågar påstå att vår restaurang ligger vid en av Sveriges vackraste utsiktsplatser. Att köket dessutom är renommerat för sin matlagningskonst, gör inte saken sämre. Många är stamgästerna som talar om den speciella ”Orbadenkänslan”. Våra välutbildade kockar och vår hängivna personal, omsorgen om råvarorna, de höga kraven på hygien och miljö gör ätandet till en upplevelse och njutning.

Hos oss ligger fokus på ”härproducerat” – våra menyer kretsar kring vad vår egna 2000 kvm odling har att erbjuda för säsongen. Det vi inte odlar själva köper vi i största möjliga mån från lokala producenter. Fokus ligger också på mycket grönt, det ska vara gott och enkelt att äta nyttigt – men vi vill heller inte förneka någon möjligheten att frossa i hemlagad prinsesstårta eller kökets berömda Janssons frestelse.  

 

Välkommen!

Joel Eriksson
Restaurangchef

Ur vår unika DRINKMENY

peter stormare

björnklo & björntass

Blåbär har alltid legat mig varmt om hjärtat. De botar många åkommor och ger en söta kyssar när man äter dem färska i skogen… man blir alldeles blå om läpparna. Färska granskott är ren poesi under några få vårveckor här i Hälsingland. Hälsingecitroner kallar jag dem. De helar och läker inre och yttre åkommor.

Se vår

RIVIERANS KAFFEKASK

Mackmyra Mack, Tevsjö Premium Punsch, Hälsingekaffe och grädde

GRANSKOTTSMARTINI

Orbaden Gin, Tevsjö granskotts-sirapssnaps och granskottsolja

DOMHERREN

Orbadens Gin, rönnbär, torkade rönnbär, citron och sodavatten

BJÖRNKLO

Tevsjö Black Chai vodka, Loos Blåbärssylt, Tevsjö Premium Punsch, citron och ananas

ANMÄLAN

till vårt event på Hallwylska den 26/9 17:00-20:00

JUST NU

julmarknad på gästgivars 15/12

Söndagen den 15/12 har Hälsingegården Gästgivars julmarknad.  Kombinera en natt hos oss mellan lördag och söndag och avsluta helgen med en mysig julmarknad.

Årets julbord

På typiskt Orbadenvis serveras vi ett julbord i klassisk stil men med en lite modernare, grön twist. Med grönsaker från våra egna och lokala odlingar och kött från svenska gårdar. 

Hos oss hittar du alla de klassiska julrätterna, sillar i egna inläggningar, olika rökta och torkade delikatesser, smakrika grönsaksrätter, småvarmt, Lottas Jansons frestelse och Kalles köttbullar. Som avslutning dukar vi upp ett efterrättsbord med desserter, julgodis, Hälsingeostkaka och ris a la Malta. 

För den som föredrar serverar vi även ett växtbaserat julbord.