facebook-pixel-for-wordpress-242349285484848.zip

Hälsingegårdspaket

2 DYGN

Foto: Maria G Nilsson

I detta paket får du chansen att lära känna Sveriges senaste världsarv, de dekorerade hälsingegårdarna. Dessa träslott uppfördes endast för fest och dekorerades med intrikata målningar, handgjorda tapeter och schablonmålningar. 

Vid ankomst till hotellet finns tid för spabesök innan kvällens middag. Efter frukost tar vår guide med er på en tur längs gamlahälsingegårdars väg, där hon berättar historier från trakten. Vi besöker Alfta fornhem, där vi får en inblick i hur livet kunde te sig på 1800-talet. Sedan besöker vi hälsingegården Pallars i Alfta och äter lunch på Långheds byggdegård. På vägen hem gör vi ett stop på den fantastiska gården JonLars. Väl tillbaka i Orbaden så kan man prommenera till vår lokala världsarvgård Gästgivars där det finns café och sovenirbutik. Kvällen avslutas med en middag i restaurangen och kanske ett kvällsbesök på spa. Efter frukost och utcheckning så tipsar vi gärna om fler öppna gårdar eller andra besöksmål inför hemfärden. 

  • Logi 2 nätter
  • 2 st 3-rättersmiddagar
  • Guidad tur till våra 2 hälsingegårdar
  • Guidening på Arbrå fornhem
  • Lunch på Långheds bygdegård
  • besök på vår lokala världsarvsgård Gästgivars
  • Spaentré
  • 2 st frukostbuffé

Pris från: 5265:- sek per person i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 1000:-

 

Eller kontakta oss på info@orbaden.se eller 0278-621500

Bokningsförfrågan

VISSA AV Våra paket och erbjudande KAN BARA bokas på telefon: 
0278-62 15 00 eller via detta formulär:

JUST NU

Ölruset 2024

24 juli. Löpning/Jogg/Rask promenad 7,5km (314 höjdmeter) med ölstopp i natursköna Orbaden, Hälsinglands riviera – följt av bad, mat och underhållning.

Boka boende hos oss. För er info tryck på läs mer.

Vandringspaket

Nu smälter snön och man börjar känna suget att komma ut i naturen. Vi vill flagga lite extra för våra trevliga vandringspaket som kombinerar spa med en härlig naturupplevelse. Här kan du vandra i berg, skog eller efter älven.

Orbadenstämman

30-31/7

Det är nu snart 3 år sedan Orbadenstämman återföddes. Även detta år erbjuds buskspel, konsert från kyrkbåtarna, ungdomssatsningar, artistframträdanden logdans och kurser. I vårt paket ingår entré till stämmans båda dagar, logi och mat.