Helgmeny

Höst-à la carte

Från 4/9 2020.

 

Förrätter

Grönkålssoppa 

med grönkål från Orbadens ekoodling, smaksatt med Järvsöost och vår hus-champagne från Taittinger. Toppad med örter från trädgården och krutonger på surdegsbröd från Ljusdal.

105:-

Zucchini på tre vis, från vår egen ekoodling.

Friterad zucchiniboll, en inlagd variant med mycket smak, samt en len och härlig puré.

115:-

Rökta rotfrukter från vår ekoodling.

Serveras med västerbottenterrin med ägg från Kinsta, picklad grönkål från odlingen, samt tångrom.

110:-

Kvällens tillval

Kött 45:-

Skaldjur 55:-

Varmrätter

Ölkokta betor och rovor, med öl och grönsaker från Orbaden

serveras med potatispuré, enbärssky med enbär från Vallsta, samt picklad och fermenterad svartkål från vår ekoodling.

210:-

Zucchiniterrin från Orbadens ekoodling

serveras med rostad potatis från odlingen, picklade betor, kryddstark tomatsås med tomater från Järvsö. Toppas med kantareller från Vallsta.

190:-

Svartkålsroulad med grönsaker från vår ekoodling

serveras med korn-otto smaksatt med örter från trädgården samt lagrad ost, inlagd morot med krondill, samt friterad rotselleri.

195:-

Kvällens tillval

Fisk 95:-

Kött 105:-