Sommarmeny

SOMMARENS À LA CARTE

 

Förrätter

Tomat- och sellerisoppa gjord på lokala tomater

serveras med kallpressad rapsolja, lagrad ost

samt spröda krutonger

120:-

Saltkokta betor från svenska gårdar

Serveras med en mögelost från Järvsö, brödsmulor, brynt smör

samt hasselnötter.

105:-

Råraka på svenska rotfrukter

serveras med finhackad charlottenlök, citronemulsion, gräslök

samt tångrom.

125:-

Kvällens tillval:

Kött 45:-

Skaldjur 55:-

 

Varmrätter

Spenat- och västerbottentimbal

serveras med potatisterrin med vitlök och rosmarin,

kantarellsås, råstekt sparris samt syrade gröna tomater.

185:-

Savojkålsrullad

fylld med en röra på bönor, rostade sesamfrön och chili

serveras med potatispuré, emulsion på koriander och lime

samt Orbadens egna kimchi

195:-

Tryfferad rotselleri

serveras med dragonsky, ugnsbakade primörer,

örtfrästa puylinser och picklad rödlök.

205:-

Kvällens klassiker

Wallenbergare, serveras med skirat smör,

potatispuré samt gröna ärter och rårörda lingon.

215:-

Kvällens tillval:

Fisk 95:-

Kött 105:-

Desserter

Orbadens dessertbuffé

med fyra olika desserter, färsk frukt och bär

samt chokladtryfflar

145:-

Liten osttallrik

med två sorters lokala ostar

samt marmelad och kex

95:-