Utomhus

Sick-Sack-Zip

Aktiviteten börjar med att vi vandrar genom björkskogen upp till den stupbrant som löper längs Åsbergets östsida. Härifrån tar vi oss neröver längs vår ZickZackZip – en aktivitet bestående av sju stycken ziplines med en total längd av över 700 meter. Vi rör oss i sick-sack genom björkskogen innan vi slutligen landar i tornet intill parkeringen. Från tornet kan man sedan välja om man vill hoppa ner via en QuickJump eller fira sig ner längs en lian på utsidan av tornet. QuickJump-hoppet är av tandemmodell och innebär att man hoppar ut ifrån tornet, två och två, ifrån 15 meters höjd och efter ca. 7 meters fritt fall bromsas man ned med hjälp av en magnetbroms.

Det här paketet ger dig en skön ziplineresa genom björkskogen och möjlighet till en rejäl adrenalinkick vid tornet, allt med högsta säkerhet genom vårt Schweiztillverkade säkerhetssystem från Kanopeo.
Tid:ca 2h
Pris: 495 SEK/person exkl moms.

 

SuperZipline
Äventyrspaket SuperZipline börjar med en vandring upp till stupbranten. Där tar vår höghöjdsbana Hälsingevy vid och leder oss uppför branten och vidare i träden ovan stupet mot starten av vår SuperZipline. Vyn över Ljusnandalen är magiskt vacker och höghöjdsbanan Hälsingevy är gjord för att passa alla.
Efter detta kommer då SuperZippen, en tandembana på närmare 500 meter med över 70 meters fallhöjd. Som fullvuxen når man 80 km/h när det går som snabbast, och upplevelsen blir något alldeles extra då den kan delas med en vän som samtidigt åker på linan intill. Det här är sveriges snabbaste tandemzipline, och referenserna i trädtopparna gör att hastigheten verkligen blir påtaglig. Vid landningen bromsas vi in av en magnetbroms på en sträcka av 30 meter, även det är en upplevelse som känns i magen.
Det här paketet ger såväl fantastiska vyer över Ljusnanadalen som rejäl fart ner mot densamma! Allt med högsta säkerhet genom vårt Schweiztillverkade säkerhetssystem från Kanopeo.
Tid:Ca 2h
Pris: 595 SEK/person exkl moms.

Da Jimmy-koden

Kan ni skapa sifferkombinationen som öppnar kassaskåpet? Lagen får en spelplan och uppgiften att hitta ett antal platser i närområdet och lösa gåtorna. Efter 40 minuter är det dags att öppna kassaskåpet om de har kommit fram till rätt svar. Priset finns i kassaskåpet! 

Da Jimmy-koden tar 1 timme och passar 6 – 40 deltagare.

Pris: 325 SEK/person exkl moms.

Den låsta kofferten

En koffert med 6 lås ska öppnas inom 2 timmar, annars går innehållet upp i rök! Deltagarna turas om att ansvara för gruppens samarbete i de olika uppgifterna som ska lösas för att få en nyckel. Uppgifterna innehåller kommunikation, problemlösning, kreativitet mm. Återblick och samtal för lärdomar om ledarskap och medarbetarskap som avslutning.

Aktiviteten tar 2,5 timmar och passar en grupp med 5-15 personer deltagare.

Pris: 500 SEK/person exkl moms.

Precis som i Bullerbyn

En magisk utflykt med häst och släde/vagn, musik och berättelser.

Som i Bullerbyn färdas ni efter trygga stora arbetshästar. Bjällrorna klingar och facklorna flämtar. Kanske ser ni spår efter vilda djur. Nedbäddade mellan fällar och filtar går färden i ett lugnt tempo. Lyssna till spröda toner och de nordsvenska hästarnas frustande.

Turen går bland de grånade knekttorpen och målet är den lilla vallstugan intill Svärds soldattorp. Där väntar lättsam sång, musik och smaskigt Hälsingefika framför brasan.

Vi tar genvägen åter till mötesplatsen med spark eller promenad i lyktans sken. Turen tar ca 3 timmar

Pris: 795 SEK/person inklusive moms.

läs mer på http://www.turoton.se/paketerbjudande/precis-som-i-bullerbyn/

Det ska vi fira med häst och släde

Ni erbjuds en exklusiv upplevelse, med det bästa av Hälsingland!
I en mindre grupp tar ni del av spännande berättelser, interaktiv musik och smaskig närproducerad mat.
Svep in er i en varm filt och sjunk ner i släden bakom våra trygga brukshästar. Till musiken från bjällerkransen och i facklornas sken färdas ni på hästplogad väg genom gnistrande snö och bland grånande knekttorp. Vi stannar ibland för att lyssna till naturen och kanske några historier om människorna som levde här för inte så länge sedan.Vi når snart vårt mål, vallstugan hos Svärds, där vi stiger in och värmer oss vid den sprakande brasan. Här serveras en njutbar lokalproducerad måltid till de akustiska tonerna från våra musikaliska kuskar. Medryckande musik, som ni har glömt att ni minns, varvas med gemyt, doften av kokkaffe och det ovana lugnet som sänks över stugans snötäckta tak. Turen tar ca 4 timmar.
Pris: 1 495 SEK/person inklusive moms.

Jättedominospelet

Klarar ni att få ett 10 meter långt dominospel i storformat bestående av rännor, klot, balansvåg mm att fungera?

Om 25 minuter jublar vi när lådans innehåll i spelets slutetända öppnas framför er!(förhoppningsvis). Det här är en bra aktivitet om gruppen behöver ett roligt avbrott eller om den arbetar med kreativitet och problemlösning och vill tillämpa det praktiskt. Pris i lådan om den öppnar sig!

Aktiviteten tar ca 30 min och passar en grupp med 5-20 deltagare.

Pris: 200 SEK/person exkl moms.

Duellen

Deltagarna delas in i två lag. Uppgifter av allehanda slag presenteras och lagen väljer ut sina representanter för korta spännande dueller mot det andra lagets tävlande. De tävlande byts ut vartefter så att alla är aktiva. Antalet duellanter kan skifta kraftigt i olika grenar.

I den avslutande finalen kommer det lag som vunnit mest att ha ett försprång i att ta hem priset och slutsegern. En rolig variant av lagfemkamp, där det är lika kul att se på som delta!

Champagne och choklad till vinnarna!

Aktiviteten tar 1,5 timme och passar en grupp med 6-50 deltagare.

Pris: 350 SEK/person exkl moms.

Skattjakten

Vår mycket populära lagtävling där uppgifter av skilda slag ska lösas. Dueller mot andra lag varvas med uppgifter inom lagen. Alla förmågor och kunskaper bland lagmedlemmarna är värdefulla. Roligt, klurigt och spännande för mindre till mycket stora grupper. För er som önskar något som är mycket bättre än en femkamp.

Välj avslutning – Ett lag vinner eller att alla deltagare vinner tillsammans (vinsten efter överenskommelse).

Champagne och choklad till det vinnande laget.

Aktiviteten tar 2 timmar och passar en grupp med 15-250 deltagare.

Pris: 350 SEK/person. Mängdrabatt vid en grupp med fler än 30 deltagare.

Marsresan

Uppdraget innehåller en resa till mars där en viktig last ska hämtas tillbaka till jorden. Ett stort äventyr för alla jordgubbar och jordgummor!

Ett antal uppgifter ska lösas av gruppen för att målet ska uppnås. Engagerande uppgifter där samarbete, tillit, problemlösning och att samtidigt ha kul tillsammans är några nyckelord. Gruppen väljer vilken nivå de vill lägga på samarbetet vid starten. Aktiviteten avslutas med en kort återblick och positiv feedback.

Aktiviteten tar 2,5 timmar och passar en grupp med 6-30 deltagare.

Pris 400 SEK/person exkl moms.

Femkamp

Vi har packat ryggsäcken åt er med det ni behöver för en lyckad femkamp. Vi avslutar med något från baren och ett litet pris till vinnaren.

Pris: 100 SEK/person inkl. moms, 87 SEK/person exkl. moms.

Hästtaxi

T. ex. från Orbaden Spa & Resort till hälsingegården Gästgivars.

Max 10 personer/vagn.

Pris: enligt offert.

Kyrkbåtsrodd

Här gäller det att ro i takt. En aktivitet där du direkt ser effekten av att ”alla ror åt samma håll”. Njut av stillheten och den vackra naturen. Båtarna rymmer ca 20 personer.

Pris: 2332 SEK/båt inkl. moms, 2200 SEK/båt exkl. moms.

Läs mer om kyrkbåtsrodd här.

Möjlighet att hyra Vikingahuset finns. Pris 1 500 kr inkl. moms

Powerwalk

Starta morgonen, bryt av konferensen eller avsluta eftermiddagen med en instruktörsledd powerwalk i våra vackra omgivningar. Frisk luft och en ordentlig energikick. Uppvärmning, kondition, stretch ingår. Kläder efter väder och bra skor är att rekommendera.

Pris: 600 SEK inkl. moms, 567 SEK exkl. moms.

Stavgång

Stavgång är en bra motionsform där du förbränner mer för varje steg genom att fler muskelgrupper aktiveras. Konditionen blir bättre och du stärker muskler och skelett. Med vår instruktör går vi en härlig och uppfriskande promenad i ca 45 minuter.

Pris: 600 SEK inkl. moms, 567 SEK exkl. moms.

Tipsrunda

Vi har snitslat en tipsrunda med roliga och lagom svåra frågor runt vårt vackra Orbaden. Tipsrundan avslutas med något från baren och prisutdelning.

Pris: 100 SEK/person inkl. moms, 80 SEK/person exkl. moms.

Turridning på islandshästar och nordsvenskar

Stall Bogården ligger naturskönt i Bogården ca 10 km från Orbaden Konferens & Spa

1,5 timme tur/lektion 250 SEK/person

2,5 timmes tur med fika 450 SEK/person

Heldagstur med lunch 900 SEK

Går att boka för 1 – 20 personer