Frågor och svar Corona

Har ni öppet? Ja, välkommen med din bokning. Vid större bokning, ring oss gärna. 

Vad gör ni för att minska smittspridning?
Våra gästers och vår personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. All personal är välinformerad om hygienregler och förhållningssätt till hantering av livsmedel, lokalvård och smittorisker. Vi serverar för närvarande inga bufféer och vi städar just nu lite extra och torkar av kontaktytor såsom dörrhandtag, nyckelkort, toaletter och liknade flera gånger varje dag.

Är restaurangen öppen?

Ja, restaurangen är öppen. Lunch serveras som buffé, men går självklart att få en tallriksservad lunch. Middag serveras vid bordet.  Vi har minskat på antal bord i restaurangen. Alla måltider går även att få serverade på rummet.
Vänligen se flik Restaurang för meny och öppettider.

Är spa öppet?

Ja.  Det finns inget som tyder på att Covid-19 kan spridas till människor via simbassänger så länge de är ordentligt klorerade, vilket alla våra pooler är.

OBS! Lördagar är det vara många gäster på spa mellan 15.00-18.00. Tänk på att hålla avstånd och visa hänsyn.

Simbassängerna som är klorerade enligt folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer kring vilka nivåer av klor som ska tillsättas i pooler och bassänger har säkerställt att farliga bakterier och virus dödas, vilket innebär att Covid-19 viruset dör i kontakt med klorerat vatten.

https://www.svenskaspahotell.se/om-oss/influensatider/

I vilket läge ska jag undvika att besöka er?

Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smittad av Covid-19.

Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Kan ett hotell eller restaurang räknas som en allmän sammankomst?

Nej, ett hotell omfattas istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att inte att det ska bli köer runt barer och bufféer. En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.